Futudent dentalne mikrokamere

Video i fotodokumentacija postaje dio svakodnevnice moderne stomatološke ordinacije. Primjena video tehnologije i fotografije u stomatologiji je izuzetno široka– bolja komunikacija s pacijentima i praćenje terapije, olakšana komunikacija unutar tima i s tehničarima, materijal za potrebe predavanja, live operacije i dr. Iako takve metode dovode do unaprjeđenja usluge i razmjene znanja, većina kamera na tržištu je nezgrapna i iziskuje puno vremena i logistike za pravljenje dobrog videozapisa stomatološkog tretmana. Finska kompanija Futudent pionir je video i foto dokumentacije prilagođene stomatolozima.

Dentalne mikrokamere Futudent, lagane su i male,pokreću se hands-free te jedine nude kompletno rješenje za jednostavnu i praktičnu implementaciju video tehnologije u stomatološku praksu.

Kamera se može montirati na lupe, opasač za glavu, reflektor ili kraj stola.

Video se pokreće pomoću Recording softvera na vašem računalu kojeg vrlo brzo instalirate (dostupan za Windows i Mac).

Snimanje pokrećete pritiskom na nožnu pedalu s kojom radite i fotografije koje poslužuju ujedno kao „bookmark“ u videozapisu.

Na taj način ni u jednom trenutku nije potrebno prekidati vaš zahvat.

Futudent mikrokamere posebno dolaze do izražaja kada se montiraju na lupe što omogućuje izrazito mala težina od svega 14 g za proCam XS 4K ili 23 g za Educam Full HD.

Tada kamera bilježi isto što i vi vidite kroz lupe u ekvivalentnom povećanju (2x-5x na 40 cm) i kutu pod kojim gledate bez da vam neko mora asistirati prilikom snimanja.

Videozapis i fotografije automatski se spremaju na vaše računalo putem software-a te vam olakšava evidenciju o vašim pacijentima i zahvatima. Pohranjene snimke i fotografije vrlo jednostavno možete dijeliti s pacijentima ili kolegama putem cloud servisa My DentalBook.

 

proCam XS 4K

ProCam XS  opremljena je i SONY IMX senzorom koji omogućuje odličnu rezoluciju s dubokim fokusom uz magnifikaciju od 2 do 5 puta ovisno o odabiru leće (8 mm, 16 mm, 25 mm ili 35 mm.) Obzirom da se kamera može postaviti na lupe ili na rasvjetu, te vam tako omogućiti neometano snimanje pri radu, vrlo je praktičan alat koji ne zahtijeva prekide ni posebno namještanje postavki prilikom rada. Sav prijenos podataka i pokretanje snimanja te fotografiranja vrši se preko Futudent recording software-a što olakšava logistiku jer nema potrebe za pohranom na SD kartice. Sav foto i video materijal može se pohraniti na zaštićeni cloud My Dental Book te tako osloboditi memoriju na vašem računalu.

Specifikacije:

SONY IMX 415 senzor

Rezolucija:  4K 30 /1080p 30/ 720p30/ fotografija 8Mpix

Aluminijsko kučište

Težina: 14 grama

Dimenzije: 30 x 20 x 20 mm

Kompatibilan sa Windows 10 i Mac

Priključak: USB 2

Digitalni zoom do 2,5 x

EU MDR 2017/745 Class I

dr. Sven Bival, med. dent. spec. oralne kirurgije
proCam XS 4K instalirana na lupe sa rasvjetom HDL 3.5 Prism XV1

Edu Cam Full HD

Višenamjenska dentalna Full HD video kamera po pristupačnijoj cijeni. Prijenos podataka i pokretanje kao i kod proCam XS preko Futudent recording sofware-a.

Specifikacije:

Rezolucija: 1080p @ 30fps. 2/3,4 Mpx

Težina: 23 grama

Veličina: 32 mm x 28 mm x 23 mm (bez leće)

Kompatibilan sa Windows 10 i Mac

Priključak: USB 2

Digitalni zoom do 2,5 x


EduCam montiran na Orascoptic lupe

proCam XS 4K