Područja primjene

Čistoća u bolnicama ne samo da je poželjna već je i imperativ. Rizici su veći u bolnicama jer se virusi, bakterije i drugi patogeni organizmi dovode velikom brzinom zbog konstantnog protoka pacijenata, djelatnika i posjetitelja. Prema podacima američkog centra za javno zdravstvo (CDC) jedan od 25 pacijenata prosječno dobije neku vrstu infekcije unutar bolnice te je prevencija takvih slučajeva od presudne važnosti. Velik broj takvih slučajeva odnosi se na zaraze putem zraka koje se pomoću Aeramax pročišćivača mogu dokazano velikim dijelom spriječiti.

Čišćenje zraka pruža zdravije i ugodnije okruženje za pacijente, osoblje te posjetitelje. To također ima i ekonomskog smisla zbog svoje važnosti kao preventivne mjere protiv infekcije. Unutar bolnice posebno mjesto u prevenciji od zaraze zauzima intenzivna njega, operacijske sale te prostorije u bolnicama sa onkološkim bolesnicima i pacijentima koji imaju respiratorne bolesti.

Za stomatologe, osoblje i pacijente izvođenje stomatoloških radova i upotreba različitih kemijskih spojeva povećavaju rizik od izloženosti nizu potencijalno štetnih onečišćenja u zraku. Posebno za stomatološko osoblje, ova izloženost štetnim zagađivačima zraka može biti značajno veća od one kod većine zatvorenih prostora.

Upotreba turbina i opreme za ultrazvučno skaliranje stvara sitne kapljice koje su dovoljno lagane da satima ostanu u zraku. Bakterije i virusi, koji se nalaze u ovim mikro-kapljicama (aerosoli), lako se udišu i predstavljaju potencijalni izvor infekcije. Brojna istraživanja potvrdila su da je takva transmisija moguća i kod koronavirusa kao i kod drugih virusa koji napadaju respiratorni sustav. Aeramax je certificiran da uklanja 99,9 % aerosoli sa virusom H1N1 u zatvorenoj prostoriji od 20 m2 nakon 35 min. Certifikat pogledajte ovdje.

Brojna istraživanja pokazuju da stomatolozi i njihovo osoblje imaju više od prosjeka razine neorganske žive (Hg) u krvi i urinu.

Pročišćivač zraka u stomatološkoj ordinaciji služi i za uklanjanje hlapivih organskih spojeva iz dezinficijensa te neugodnih mirisa kao i održavanje čistog zraka u čekaonici.

U zubotehničkom laboratoriju brušenjem dolazi do raspršivanja sitnih čestica gipsa, keramike, metala, porculana i cirkonija u zraku što može imati značajan utjecaj na zdravlje i dobrobit vas i vašeg tima. Tijekom toplo-tlačnog postupka dolazi i do emisije štetnih plinova za koje nije dovoljan klasičan ventilacijski sustav. Osim toga uklanjanje patogenih organizama te ostalih štetnih čestica pomoću pročišćivača zraka dodatno pridonosi poboljšanju kvalitete zraka.
Brojni zubotehnički laboratoriji diljem svijeta koriste Aeramax pročišćivače kao alat za održavanje kvalitetnog zraka te je učinak vrlo brzo vidljiv golim okom.

 

aeramax hepa filter

Aeramax HEPA filter nakon 6 mjeseci korištenja u zubotehničkom laboratoriju

Praktički nema zatvorenog prostora sa fluktuacijom ljudi, a da nema koristi od čistog zraka. Ipak navesti ćemo neke koje su posebno osjetljive na zagađenje zraka koje se vrlo lako i efikasno može suzbiti korištenjem Aeramax pročišćivača.

Domovi za starije su zbog starije dobi i slabijeg imuniteta svojih korisnika posebno ugroženi što je i pokazala pandemija izazvana koronavirusom. Aeramax uklanja 99,9 % aerosoli sa respiratornim virusom H1N1 (virus svinjske gripe) koji ostaje u zraku te uklanja neugodne mirise i hlapive organske spojeve.

Obrazovne institucije poput fakulteta, škola ili vrtića rasadnik su prehlada i gripe zbog velike fluktuacije ljudi te uporaba Aeramax-a znatno smanjuje količinu patogenih organizama u zraku čime se značajno poboljšava prevencija u takvim institucijama.

Aeramax se još uspješno koristi kao alat protiv zagađenja i neugodnih mirisa u fitness centrima, uredima, salonima uljepšavanja, veterinarskim ambulantama, uredima, konferencijskim dvoranama te naravno u Vašem domu.