Stomatološki instrumenti MA Dental

MA Dental,  danska je tvrtka  koja razvija i dizajnira  široku paletu visokokvalitetnih  ergonomskih stomatoloških instrumenata. Svi su instrumenti izrađeni od visokokvalitetnog nehrđajućeg čelika i pod strogom kontrolom kvalitete prolaze kroz jedinstveni postupak koji osigurava snažnu otpornost instrumenata na hrđu te osigurava dugotrajnost. Također pojedini  instrumenti  izrađeni su od specijalnih materijala kako bi bili što precizniji i izdržljiviji u određenim primjenama. Specijalni materijali odnose se na premaz od titanijevog oksida, Tungsten Carbide (TC)  i dijamantni premaz.

Premaz od titanij oksida je non-stick varijanta, manja je refleksije, lakše ih je održavati te imaju dulji vijek trajanja. Takvi instumenti imaju tamno plavi premaz i dostupni su kod Premium instrumenata (Pi), instrumenata sa  za modeliranje kompozita, kireta, instrumenata za ekstrakciju te kirurških instrumenta.

Tungsten Carbide (TC) predstavlja izrazito čvrst metal sa vrijednošću od 1600 HV dok prosječan metal ima vrijednosti oko 160 HV. Takva karakteristika poboljšava učinak ako primjerice režete sa TC škaricama ili savijate žicu za ortodontskim instrumentom. Takvi instrumenti su označeni sa TC u katalogu i zlatne su boje na donjem dijelu.

Diamond coated– vrh kliješta premazan je granulama sintetičkog dijamanta (diamond grit) što znatno poboljšava stisak

Odabir drške

MA dental poseban naglasak daje ergonomskom dizajnu kako bi zamor ruke bio što manji, a kontrola što bolja. Možete birati između četiri različite drške instrumenta.

C8– klasična metalna širine 8 mm i šuplje sredine

C6– klasična metalna debljine 6 mm u jednom komadu

Pi– Premium sa non-stick premazom, debljine 10 mm i šuplje sredine

IDX Instrudents – ergonomska silikonska drška debljine 12 mm i težine samo 12 grama

Uživajte u premium instrumentima po povoljnoj cijeni!

Sve cijene su izražene sa PDV-om