Stomatološki instrumenti MA Dental

MA Dental, danska je tvrtka koja razvija i dizajnira široku paletu visokokvalitetnih ergonomskih stomatoloških instrumenata. Svi su instrumenti izrađeni od visokokvalitetnog nehrđajućeg čelika i pod strogom kontrolom kvalitete prolaze kroz jedinstveni postupak koji osigurava snažnu otpornost instrumenata na hrđu te osigurava dugotrajnost. Također pojedini instrumenti izrađeni su od specijalnih materijala kako bi bili što precizniji i izdržljiviji u određenim primjenama. Specijalni materijali odnose se na premaz od titanijevog oksida, Tungsten Carbide (TC) i dijamantni premaz.

Premaz od titanij oksida je non-stick varijanta, manja je refleksije, lakše ih je održavati te imaju dulji vijek trajanja. Takvi instumenti imaju tamno plavi premaz i dostupni su kod Premium instrumenata (Pi), instrumenata sa za modeliranje kompozita, kireta, instrumenata za ekstrakciju te kirurških instrumenta.

Tungsten Carbide (TC) predstavlja izrazito čvrst metal sa vrijednošću od 1600 HV dok prosječan metal ima vrijednosti oko 160 HV. Takva karakteristika poboljšava učinak ako primjerice režete sa TC škaricama ili savijate žicu za ortodontskim instrumentom. Takvi instrumenti su označeni sa TC u katalogu i zlatne su boje na donjem dijelu.

Diamond coated – vrh kliješta premazan je granulama sintetičkog dijamanta (diamond grit) što znatno poboljšava stisak

Stomatoloski instrumenti MA Dental

Odabir drške
MA dental poseban naglasak daje ergonomskom dizajnu kako bi zamor ruke bio što manji, a kontrola što bolja. Možete birati između četiri različite drške instrumenta.
C8– klasična metalna širine 8 mm i šuplje sredine
C6– klasična metalna debljine 6 mm u jednom komadu
Pi– Premium sa non-stick premazom, debljine 10 mm i šuplje sredine
IDX Instrudents – ergonomska silikonska drška debljine 12 mm i težine samo 12 grama

Uživajte u premium instrumentima po povoljnoj cijeni!
Sve cijene su izražene sa PDV-om

Stomatoloski instrumenti MA Dental 1
dr. Jerko Rebić 768x768 1

„U suradnji s MA Dental uspjeli smo sastaviti kirurški set koji zadovoljava potrebe bilo koje ordinacije posvećene oralnoj kirurgiji, implantologiji ili parodontnoj kirurgiji. Izdržljiv – lagan – raznovrstan. “

dr. Jerko Rebić, spec. oralne kirurgije, Stomatološka ordinacija 32 zdrava

dr. ivana vrbić idx 768x576 1

„U kvalitetu MA Dental uvjerila sam se koristeći njihove ergonomske instrumente za modeliranje kompozita IDX. Ugodni su za korištenje i još su pritom non-stick što mi znatno olakšava zahvate te se lako steriliziraju u autoklavu. Kasnije sam se odlučila i za njihove kirurške instrumente od kojih bi posebno izdvojila La Grange kirurške škarice te Barraquer škarice za gingivu zbog njihove preciznosti i dugotrajnosti.”

Ivana Vrbić, dr.med.dent.